Lång dag!

Idag har det varit iskallt och en väldigt lång dag, har haft min tjocka kingsland tröja, dunväst och den långa dunjackan som jag fick av L. Då var det helt okej att vara ute!

Vi har alltid 2 vattenkannor färdiga så att det alltid finns vatten till de hästar som har hink, men i natt hade det varit kallt och kannorna var som en stor isklump LYCKAT. Annars är det som vanligt i stallet, nu kan vi även använda skritten så det underlättar. Att gå med minst 13 hästar varje dag är inte det roligaste.

Idag har jag ridit Birdie, och L mammas som inte har sett mig rida på länge tyckte att jag hade utvecklats i min ridning, det var kul att höra och gjorde min dag lite bättre! J Longerade 4 hästar idag, och ALLA var galna förutom min älskling, testade en annan typ av inspänning på honom. Vi brukar använda Pessoa inspänning men tycker inte att han jobbar bra med den utan mest sparkar mot den, så idag testade jag en gouge och han gick så mycket bättre med den. Då blir man glad när man tog rätt beslut att testa något annat!

Imorgon blir det ett läkarbesök för min del, får se om de hittar något och vad det nu blir återstår att se…

Thunderbird!


Svalkar vinden

Idag är jag LEDIG och det är strålande sol! Då blev jag glad, ska försöka komma ut en stund.

Igår hade jag tänkt blogga men var så trött, jag somnade innan 21 och vaknade pigg vid 7 men somnade om utan problem och vaknade för en stund sedan. Nu har jag ställt in en fiskgratäng i ugnen och nu väntar jag på att den ska bli klar, bara 35 minuter kvar!

Min att göra lista idag:

 

  • Ta bort resten av naglarna.
  • Duscha.
  • Vänta på att ortopeden ska ringa tillbaka.
  • Sova lite till.
  • Lyssna på Den Svenska björnstammen lite till.

 

Det va nog allt som jag hade tänkt göra idag ;)

Idag är det bara 14 dagar och 6 timmar tills jag ska åka hem, kan inte tiden gå lite snabbare??

Här kommer en bild på mig och Cerrado Z från igår, snygg-Lillen!

Dålig bild men ändå!


Shettis?!

Nu sitter jag här igen efter en dag fylld med arbete, idag har vi haft ett bra flyt och allt har gått som det skulle.

Jag har longerat 2 hästar, klippt Spring, flätat några hästar så att manen alltid ligger på samma sida, fixat hästar åt L och sedan nattat mina så hästar. Har funderat på att be L byta ut de största mot så shettisar, det skulle vara så mycket smidigare; deras täcken är enkla att få på, de väger typ ingenting mot de täckena som vi har nu. Och sen äter de inte lika mycket och skiter heller inte lika mycket, tycker att det skulle bli lite av en bra deal för oss båda? Eftersom de också är små får dem ju inte upp huvudet så högt så det blir nog väldigt mycket enklare att klippa huvud och ben! Får ta det med henne imorgon, för jag tror stenhårt på detta. ;)

 

Typ som Danne, det hade varit kanon bra!

 

Sen har vi också storstädat köket, ÄCKLIGT! Fy vad skitigt det va, och sen är det fortfarande stopp i avloppet, och det luktar så vidrigt. Hade hellre varit en vecka i ladugården bland kossorna än behöva rensa avlopp det kan jag lova. Får se ifall vattnet har försvunnit tills imorgon så jag kan diska…

Men om 16 dagar sätter jag mig i bilen och åker HEM! Åh vad skönt det ska bli, längtar så jätte jätte JÄTTE mycket!! Ska försöka få en läkarundersökning av knäna, mina ”fina” knän mår verkligen inte bra. Känns tråkigt att det redan är så efter 20 dagar, tyvärr tror jag inte att jag kommer kunna jobba mer med hästar utan får bara ha det som en hobby. Tycker inte att det är värt att slita ut dem nu när jag bara är 20 år.


Födelsedag!

Då var man ett år äldre, detta året har jag hunnit med massa. Varit i Italien två vändor, jobbat med massa fina hästar och har fått rida fina hästar hos La Favorita, Fernando och hos Paulo.

Varit "försöks-kanin" på skolans nya hästar och även sålt min sista ponny. Har kämpat mig till ett Hästskötar Diplom från Svenska Ridsportförbundet. Tagit studenten, med allt plugg in i det sista, få festa en vecka med mina älskade klasskompisar och som jag även har haft en massa galna fester och partykvällar på Sliver, tacokvällar med film och lite för mycket godis! Börjat träna regelbundet. Fått min fösta bil och även hunnit krocka den, inte det roligaste men tur att jag har en ny fin pärla.

Jobbat för Grenna Polkagriskokeri våren, sommaren och vintern på Liseberg.

Jag kan bara säga att jag är väldigt glad över detta året och kan inte vara annat än nöjd!

 

Så idag har jag öppnat presenten från familjen, fick härliga ansiktsprodukter och pengar. Sedan var det som vanligt dags för stallet, gosade lite extra med fina Lillen tror att han gillar mig och jag vill så hemskt gärna ha råd att köpa en häst som han, men det kommer väl senare. Sedan var det dags att fixa hästarna som vi skulle iväg med. L kom in i stallet sjungandes ”Ja må hon leva” i snabb takt, riktigt vackert! Hon överraskade med att jag skulle köra fram vår fina lastbil och det klarade jag utan problem, den är stor och gårdsplanen liten. Packa in hästarna och sedan fick jag sitta bakom ratten tills hennes dotter va nöjd! När vi efter några timmar va på väg hem igen stannade vi på Mc Donalds och där bjöd hon på kvällsmat, fint ska det vara och det smakade väldigt gott! När hästarna stod i stallet och lastbilen va städad och fin fick jag ett underbart samtal med en mycket fin sång från mina älsklingar Snark och Cb, ni äger! Jag är väldigt nöjd med dagen, och kommer sova gott i natt och i morgon är jag ledig så då tänker jag sova länge! Ska bli så himla skönt :)

Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag. God natt och sov så gott!

 


Lite uppehåll!

Som ni har märkt så har jag haft ett litet uppehåll, har inte haft något att skriva eller det har jag väl men inte vetat hur jag ska få fram det! ;)

Men i alla fall, har gjort allt det vanliga, fodra, fylla på med vatten, mocka, leda hästarna och fixa L's hästar. Men igår så red jag och Ellen ut, red min älskling Lillebror han är så fin. Brun, söt och snäll alltså som Aron fast stor kan det bli bättre?

Har även försökt tvätta men det har gått sådär, tvättmaskinen vill inte tömma ut vattnet och inte centrifugera. Så tar den väldigt lång tid på sig med, inte det roligaste att vänta på.

Men i alla fall, tvätten är klar och har hängt på tork i nästan 2 dagar, den är nog snart torr...

Läste på löpsedlarna att den "Sibiriska kylan är på väg in över Sverige", usch jag vill ha värme och sol! Men jag tycker jag lyckas hålla mig varm under dagarna ändå. Idag har jag haft mina Animo byxor, underställ från Helly Hansen, tröja och mössa från Peak, Kingsland strumor, Charlies ullstrumpor och sedan min Älskade Cavallo jacka, jag fryser då inte! Mina Animo byxor är verkligen jätte bra, dubbelt tyg och med super grepp på knäna, rekommenderar verkligen dom!

 

Och imorgon blir man 20 år, och på söndag har man haft körkort i 2 år. Ska bli skönt att slippa prövotiden!

Kommer kännas konstigt att inte få fira med familj och vänner, får väl åka till min kära faster som inte bor allt för långt bort och som jag fick ett fint kort av idag! Tack :)

Fina Aron får vara med idag igen! :)

 



Råttor möss, sak samma äckligt är det.

Jo den här dagen började himla bra, öppnar skafferiet och ska ta fram mitt bröd en helt ny påse med gott färskt bröd. Då har det varit råttor och käkat upp mitt bröd!! Trodde helt allvarligt att jag skulle börja gråta…

Åt ett knäckebröd och ett glas drick yoghurt, bra frukost. Verkligen mättande, Och så var det inte det!! Haha de var länge sedan man hörde det.

Ut i stallet, fodra, mocka longera Lillebror (min älskling) och leda hästar, vid det här laget kändes det som om mina knän skulle ramla bort ännu mer underbart. Så nu är jag på riktigt dåligt humör, skit dag.

Allt känns hopplöst, surt och så meningslöst, vill hem till vårat fina rått-fria hus och äta mammas underbara mat, och slippa ha ont i alla kroppsdelar man kan ha ont i! Är jätte sugen på att dricka drinkar och vara i min fina väns hus äta cb och kolla på gladiatorerna.. Men nu är det som det är och jag får väl försöka göra det bästa av situationen.

Så om det nu skulle vara så att det är några rått/möss älskande personer som läser min blogg: Jag gillar tama råttor sådana som man har i bur och kan hålla i handen, men vilda otama kan gå och dö.

 


Ett dygn senare!

Jaha då sitter man här igen, på samma plats, i samma lastbil, skillanden? X antal timmar bort och svin trött.
Idag har vi alltså förflyttat oss från Strömsholm till norrköping, det låter inte så farligt men för en ovan nu mera arbetare som mig så har det varit jobbigt!
Har mockat ur 4 boxar på Strömsholm, kändes väldigt onödigt våra hästar fick helt nytt spån och stod där i ca 1 dygn men då ska ALLT spån slängas, tycker att det är slöseri. Håller ni med eller vad tycker ni?
Nu är i alla fall hästarna klara för natten och såg nöjda ut, till och med Deo va snäll mot mig! Det händer inte ofta ;)
Har inte bara varit hästskötare idag utan också barnvakt till Lindas dotter, jodå allt i allo, Jennie är expert på det mesta.
Under resan idag så har jag fått klä av hästarna, de blev varm och då insåg jag att det är till srot nytta och inte vara av den stora modellen, och att man måste vara smidig i kroppen det får jag öva mer på, ni som känner mig vet ju hur det brukar gå....
Nu ska jag äta något snabbt och sen kommer jag sova gott, ha en trevlig dag imorgon så får ni kika in här imorgon kväll!

Hiss och diss!

Nu är vi iväg på träningsläger eller vad man ska kalla det, jag har lagom många hästar med mig man har tid för alla och slipper stressa. När våra hästar reser har de lindor eller större Back on Track skydd, boots och täcken. Tycker att det är lite svårt att veta hur mycket täcken de behöver ha på sig när vi åker, tycker många klär på hästarna som om det vore en ny istid och de skulle gå ute, blir trots allt varmt i lastbilen och de rör ju på sig för att håller balansen. Men men hellre för varmt än för kallt, Men antar att jag lär mig det efter hand.
Mitt huvud har gått på högvarv för att hålla reda på allt och göra allt så bra som jag bara kan, tror i alla fall att jag har lyckats! Så det kommer bli vääääldigt skönt att få sova lite, sov inte jätte bra i natt eftersom jag var rädd att försova mig och glömma saker mm.
Eftersom alla andra hissar och dissar tänkte jag med göra det!
Fet diss går till:
  • Folk som inte kan titta i personen den prata med i ÖGONEN.
  • Oärliga människor.
  • Ni som jämt ska ta saker på sms och är för fega för att säga det rätt ut och alltså inte kan SE personen i ögonen.
Hiss går till:
  • Mina fina kompisar!
  • Väluppfostrade hästar.
  • Ryttare som rider bra. Med det menar jag: fina, mjuka och följsamma händer, bra sits, stadigt skänkelläge och som INTE straffar hästen när någon går fel. Jag tycker verkligen om Fernandos sätt att rida (han jag var på praktik hos i Italien.) Han rider med otroligt mjuka och fina händer, skänkeln exakt där man vill ha den. Riktigt kul att kolla på! :) Sen tycker jag också om Lindas sätt att rida och även många andra svenskar!
Detta är Fernando med Uranga :)
Pratade med Moa innan så nu ska jag ringa Snark, sen får det nog bli sängen!

Tisdag

Ännu en dag har bara svischat förbi och ska alldeles strax sova!
Idag var jag ju som sagt ledig på förmiddagen, så jag passade på att sova ut ordentligt, fixa med lastbilsförkortet så nu får jag köra med tungt släp, alltså CE-behörighet. Sedan var det dags att gå ut till stallet, leda och natta dem stod på schemat. Fick även brodda av hästarna som jag ska ha med mig imorgon, min rygg håller på att avlida inte bara på grund av det utan också att denna sängen är så olik min där hemma men det går väl över hoppas jag!
Det var min dag, så nu är det bara att ställa alarmet på 05.45 och försöka sova! Puss
Fina brudar :)

2012-01-16, 21.50

Ligger i sängen och lyssnar på musik, äter chips och dricker cola. Måste skärpa mig med det är ju så gott!
Tycker jag är värd det i alla fall, vi har gått med hästarna idag också det är verkligen inte värt att släppa dem i skrittmaskinen med detta dåliga underlag, is under och snö över. Så jag har gått med 9 hästar i 15 min var så motion har jag ju fått ;) tyvärr känns det i mina knän nu, och de känns inte bra alls. Måste få knäna ordentligt undersökta orkar inte ha det så här längre.
Så från en sak till en annan, något som jag tycker är lite coolt är att när jag är hemma så är det jätte svårt att gå upp i tid och vakna men här vaknar jag vid 6 och är pigg, vad håller på att hända?! Visst jag kanske inte är på bra humör men ändå jag kan ju faktiskt gå upp tidigt, det ni! Men ska väl inte säga för mycket, tur att jag är ledig på förmiddagen imorgon, sen ska jag bara ut och packa det sista sen så är det bara att hoppas att jag har fått med allt!
Här kommer lite bilder från förra året:
Detta var min prins i nästan 4 år, älskade Aron! <3
Min fina hund som jag funderar på att kidnappa!
Nehe då ska man väl försöka sova lite, den som väcker mig imorgon är mer eller mindre död.
God natt!

Lyckan över att få träffa en kompis!

Idag har jag som sagt varit ledig, men tror ni att jag kan sova???? Nejdå, vaknade 06.10 pigg som bara den, somnade om efter en stund och vaknade igen vid 07.15 drog mig lite och gick upp och åt lite frukost, sen blev det sängen igen! Finns det något bättre än att gå och lägga sig efter man har ätit? Nepp det tror jag inte ;)
Vaknade igen av att min finafinafina kompis Amanda hade skickat ett sms: jag är påväg uppåt... lämnar strax Gränna ;) ses om en stund :D Kan man bli gladare av ett sms?!
Detta gjorde min dag i alla fall, vi har ätit på restaurang, kollat i stallet och sedan chillat i stugan! Motvilligt släppte jag i väg henne... :( Nu kommer det nog dröja innan jag träffar en kompis igen, usch saknar er så himla mycket, alla våra taco-film-kvällar hos Snark, krogrundor och gympass.
Grym tjej!
Men imorgon blir det en vanlig dag på jobbet, man får ju inte gå och bli lat.... Haha
Hoppas ni alla har haft en trevlig helg!

Sjuk?

Idag när jag vaknade kände jag mig dålig, har inte tid med det så det blev bara förmiddagen i stallet. Mockade som vanligt, sen så var det inget toppen underlag i skrittmaskinen så då fick vi leda alla hästarna som skulle gått i skritten på förmiddagen. Sedan packade jag och Emma lastbilen tills onsdag och kollade över lite saker, fick även öva på att spruta hästarna med B-vitamin i muskeln! Tycker att jag lyckades bra :)
När detta var klart var jag verkligen genom frusen, gick in i vår "kära" stuga och somnade med tjocktröja, duntofflor, filt och tjockt täcke= lika frusen när jag vaknade.
Känner mig lite bättre nu men fryser fortfarande, men imorgon får jag min efterlängtade sovmorgon wiiihhooo!
Imorgon ska jag verkligen inte göra något alls, ska duscha har inte kunnat göra det sen i tisdags trevligt eller vad?! Vi har nämnligen inte haft någon dusch-slang, den var sönder så det sprutade vatten överallt, men nu sitter det en ny där så får hoppas att det går bättre nu! ;)
Pratade även med min kompis Åsa som bor i Italien med hennes spanska pojkvän Antonio, hon har jobbat för en spanjor på Arezzo Equestrian Centre men nu ska hon och Antonio flytta hem till Sverige igen, ska bli så kul att träffa dom :) Jag och två tjejer från min klass var hos Fernando och i ett stall som ligger brevid Centret som heter La Favorita på praktik i våras under Toscana Tour måste säga att det var den roligaste praktiken i mitt liv!
Lite bilder från underbara Italien!
Bilderna är tagna av Catrin Josefsson, Fina va?? :)
Nu ska jag försöka hitta något att äta sen blir det film och sängen!

Äntligen internet!

Blev så jätte glad när jag såg att de hade surfstickor (kan man säga så eller vad heter det?) på hemköp i Vagnhärad.
Idag har vi gjort allt det vanliga vilket är: börjar vid 7 med att först ge hästarna grovfoder sedan kraftfoder, fylla på vatten till de hästarna som har hink= träning, tur att det bara är 3 hästar som har hink! ;) när det är klart så börjar vi mocka.
Det brukar vi vara klara med till 8, då ska hästarna ut i skritten och ut i hagen.
Sedan är det dags att börja kolla över vilka hästar som ska ridas och longeras.
Vid 12 får hästarna grovfoder och kraft, då brukar jag med ta lunch.
Sen är det dags för eftermiddags passet, hästarna ska ut till skritten och de som inte har jobbat på förmiddagen ska jobbas då. Allt eftersom hästarna är klara börja vi "natta" dom, då rycktar vi noga, lindar benen och myser lite extra :) sen är vi extra sysslor som mocka skritten, fylla på foder, putsa utrustningen som vi har använd under dagen.
När detta är klart är klockan strax innan 17 och hästarna får kvälls-höet och påfyllning av vattenhinkar, lamporna släcks och vi går in till oss. Detta är mer eller mindre min vardag, tur att jag gillar det! :)
Igår regnade det och frös på och idag kom snön, inte lika kul det är ju livs farligt att gå utanför stall dörren... Så jag bjuder på en härlig vinterbild från 2010 med älsklings Aron <3
Men nu ska jag kolla ikapp på alla serier äta chips och dippa :) Ha det bra och hoppas att alla har en trevlig kväll!

2 dagar kvar

Ännu en dag har gått, känns skönt att det går snabbt! Längtar tills söndag för då är jag ledig :D Har sån stor hemlängtan redan, hoppas att det går över... Saknar min säng, mitt rum, kompisar att vara med när man har jobbat klart och min älskade hund Bella <3 så har ni något tips på hur jag kan göra?? Har inget att skriva om, väntar fortfarande på Internet så jag kan lägga ut lite bilder från helgen! Så det får vara allt för idag.

onsdag

Dagarna rullar på, idag har jag klippt två hästar, ridit och det vanliga som vi gör varje dag. Ska skriva om det mer utförligt såfort jag har min dator :) Håller på att fixa Internet men de går segt, har sen innan Comviq som mobiltbredband men då har simkortet gått ut så då måste jag självklart köpa nytt, kul!! Eller inte :( Är så trött på kvällarna, är ju inte van vid att jobba så här mycket och även vara ute varje dag. Sen blir det ju inte bättre av att man saknar alla er där hemma... Så nu ska jag mysa ner mig i sängen äga chips och tycka synd om mig själv!! Puss

first day @ work

Dagen har flutit på bra, började vid 7 med stalltjänst och sedan har jag gjort allt det vanliga, så som borsta, släppa ut i skritten, fodrat osv. Imorgon ska jag och Emma gå igenom massa saker så då gäller det att vara klar huvudet ;) Även ett stort grattis till Emma som fick den fina utmärkelsen Årets hästskötare på ryttargalan! Har inte fixat Internet än så det blir bara korta uppdateringar än så länge, men ska försöka hinna med det imorgon efter jobbet. Nu får det bli sängen med film, är jätte trött!!

Flyttad!

Nu är jag framme och har packat upp alla mina saker! Har hunnit hälsa på hästarna o,h pratat med tjejerna som jobbar här :) Har inte hunnit fixa Internet än men när jag har det så ska ni få se bilder från helgen som har varit underbar, fick pengar, sprit och ett underbart album med massa GALNA bilder från skoltiden lätt den bästa presenten <3 Nu blir det att kolla på tv och äta, hörs imon efter första jobbdagen hos Stall Linda Heed!

Inte långt kvar!!

Nu är det bara 2 dagar kvar tills jag sätter mig i bilen och åker mot Stockholm och Stall Linda Heed.
Längtar sååååå :D Dock har jag massa kvar att packa men det är morgondagens problem!
Snart kommer det lite gäster och senare kommer tjejerna och då blir det riktigt mycket party, för vem vet när vi träffas nästa gång?? Ska försöka ta lite bilder men det brukar inte bli så jätte bra resultat ;)
Jag och min älskade Snark <3
Ska försöka hälsa på älskade lilla Aron på söndag, om en måndag har jag varit hästlös i ETT HELT ÅR!! Galet.

Pack och städ...

Igår gjorde jag inte mycket nyttigt, var på läkerundersökning för lastbilskörkortet och det gick kanon. Eller som pappa sa: Tur att han inte undersökte huvudet på dig! Tack pappa älskar dig med :)
Senare på kvällen var jag hos några kompisar till familjen, träffade deras dotter på 5 månadern helt underbar liten tjej :) Kvällen avslutades på Olles med en kompis, välbehövligt!
Idag blir det att packa ännu mer och städa såklart tycker verkligen de där är jätte tråkigt får försöka ta mig i kragen så att det blir klart tills i morgon för då kommer världens bästa tjejer! Tyvärr saknas två av dom men så är det ju när man arbetar och bor på olika ställen... KÄNN ER SAKNADE, Jossan och Moa ♥

Nyår!

Nytt år, nya möjligheter.

Känns bra måste jag säga, längtar så efter att börja jobba med mina älskade hästar!

Vi firade in det nya året i Forserum med mina älskade klasskompisar, Älskade Becca och annat folk, mkt trevligt kvällen blev inte som jag trodde men är nöjd ändå.

Idag har jag bara legat i soffan framför Ncis ätit chips och druckit julmust, perfekt måste jag säga, nu ska jag i alla fall börja fixa mig (sitter fortfarande i min fina, mysiga Calvin Klein morgonrock) och dra mig mot stan och träffa Moa kommer ju inte ses på ett tag :(

 

Hoppas ni alla hade en trevlig kväll igår och att ni får ett bra år!


RSS 2.0